Tirsdag, maj 18, 2021
   
Text Size
Log på

Hasle Bakker - gratis tilbud

Tirsdag d. 14. september kl. 18.00-19.30: Vigør i Klokkerparken.

Gåtur for motionister og alle der gerne vil i gang med at røre sig. Mulighed for at få målt kondital. Start: Klokkerparken mellem Klokkerfaldet og Klokkerbakken, Hasle. Buslinjer 10, 14 og 15.

Nyd efteråret i Hasle Bakker.

September byder på 11 gratis arrangementer med motion og naturoplevelser for både børn og voksne.

September program

Op på bakkerne, ind i skoven, ned til søerne, ud på engene.

Oplev det tidlige efterår i det spændende landskab iført løbe- eller travesko sammen med andre. Find vej efter kort og lær at løbe på rulleski.

Der er aktiviteter for alle, både de fartglade og de, som foretrækker en travetur, så der også er luft til at snakke undervejs.

Den selvejende Institution Hasle Bakker har i samarbejde med en række frivillige foreninger sammensat et bredt program med gratis motion til fods i bakkerne og i Skjoldhøjkilen.

Prøv at løbe på rulleski

Som noget nyt er der i september også tilbud om at lære at løbe på rulleski under kyndig vejledning af en af landets mest erfarne rulleskiløbere, Kaj Jensen fra Århus Skiklub.

Udover at være en fornøjelig sport i sig selv er rulleskiløb også velegnet som alternativ træning i forbindelse med løbeskader og naturligvis som forberedelse til vinterens skiløb på sne.

Find vej efter O-kort

Der er også mulighed for at lære at finde vej efter et orienteringskort. Med et kort i hånden kan man udforske nye steder udenfor de sædvanlige stier og afmærkede ruter. Rutinerede orienteringsløbere fra Århus 1900 står klar til at instruere begyndere.

Parkrun hver lørdag

Man kan også udfordre bakkerne uden kort, men iført løbesko. Hver lørdag er der motionsløb for de morgenfriske kl. 9.00. Det er Brabrand IF Motion, der står for de ugentlige 5 km Park Run med start fra Lenesvej for foden af bakkerne. Efter løbeturen kan man nyde sin medbragte morgenkaffe og få en hyggesnak med de øvrige deltagere. På grund af det store fremmøde opfordrer arrangørerne til, at man af hensyn til tidtagningen forhåndsregistrerer sig via løbets hjemmeside: www.parkrun.org.uk/brabrand/

Vandreture og Vigør

For de, der foretrækker at gå, er der fire tilbud om fælles traveture. Aarhus Fodslaw og Dansk Vandrelaug arrangerer hver en to timers vandring i naturområdet, mens Vigør har to tilbud med kortere gåture på 1,5 til 3,5 km, der især er rettet imod motionsuvante. Her tilbydes desuden konditionstest og vejledning om motion.

Tilbud til hele byen

Ved alle arrangementer serveres frugt og juice sponsoreret af Bazar Vest.

”Vi er meget glade for den indsats, som de frivillige foreninger yder for at skabe aktiviteter i bakkerne og skabe opmærksomhed for de muligheder her findes for idræt og fritidsliv. Vi håber at borgere fra hele byen vil tage imod tilbudene og få sig nogle gode oplevelser i den flotte natur,” siger Bent Hviid, formand for den selvejende Institution Hasle Bakker.

Se mere om tid og mødested de enkelte arrangementer i september programmet.

Restore Default Settings

Login Form