Lørdag, maj 08, 2021
   
Text Size
Log på

Kom til orde på Hasle Torv

Kom til orde på Hasle Torv

Taleboks på Hasle Torv i forbindelse med udstilling og arrangementer i Hasle Sognehus. Med adgang til din mening om, hvad Hasle er og gerne skal være. Til brug i arbejde med Kommuneplan 2017

Af Ole Nørgaard Madsen

I to foregående artikler her på siden er ’gentænk HASLE’ omtalt som henholdsvis udstilling og arrangementer i Hasle Sognehus i dagene 3.-7. maj. Tilrettelagt af Hasle Fællesråd i samarbejde med en række bidragydere.

I denne tredje artikel om projektet gør Hasle Fællesråd opmærksom på mulighed for at komme til orde om Hasle nu og i fremtiden.

Taleboks fra Digital Bydel

Allerede fra fredag den 28. april er med kabelrør på Hasle Torv grundlag for strømforsyning til taleboks. Den opstilles mandag den 1. maj i sammenhæng med udstilling, der åbner onsdag den 3. maj kl. 10 i Hasle Sognehus. Taleboksen opstilles af ’Digital Bydel’ og er udviklet i samarbejde mellem Kommunens Borgerservice, Borgmesterens Afdeling (Medborgerskabspolitik) og Alexandra Instituttet.

Udstilling og arrangementer i Sognehuset lægger op til at gentænke Hasle i fortid, nutid og fremtid. Vi kan gentænke hver for sig, men vi kan også gentænke i dialog og oplevelse sammen med andre. Og vi kan i den opstillede taleboks på Hasle Torv fortælle, hvad vi hver især er kommet frem til.

Vi kan give udtryk for, hvad vi gerne vil holde fast i ved det Hasle, vi kender. Og vi kan give udtryk for, hvordan vi gerne ser Hasle udvikle sig.

Medborgerskab i kommuneplanlægning

Taleboksens teknologi giver Borgerservice mulighed for hver dag at opsamle indtalte tilkendegivelser og gøre resultatet offentligt tilgængeligt på socialt medie.

Det samlede resultat fra alle dage til og med søndag den 7. maj vil indgå i Hasle Fællesråds udformning af endelig lokalsamfundsbeskrivelse til Kommuneplan 2017. Og i fællesrådets mødeaktivitet i tilknytning til kommuneplanarbejdet i 2017. Desuden vil Hasle Fællesråd vurdere, om der er grundlag for lokal publikation. I forlængelse af en rig tradition i Hasle.

Aarhus Kommunes medborgerskabspolitik indebærer samskabelse i udvikling af Aarhus. Det betyder, at kommune og borger er fælles om at forstå og løse problemer eller opgaver. Det håber Hasle Fællesråd at medvirke til med udstilling, arrangementer og taleboks. Ligesom Fællesrådet håber på nyttige erfaringer i fortsat samskabelse.

Tingvej i Hasle stopper før Viborgvej, hvor landsbyborgere mødtes på tingsted for at drøfte og beslutte fælles anliggender. Vi er blevet for mange til at genskabe et tingsted til forsamling af os alle. Og Hasle er blevet for kompliceret til at klare problemer, opgaver og udvikling alene med, hvad der er muligt ’på tinge’.

Så lad os i stedet prøve, hvad vi kan opnå ved at bruge udstilling og arrangementer i Hasle Sognehus og taleboks på Hasle Torv.


Newsflash

 • Skøjtebanen på Klokkervej - en succeshistorie - læs mere her

   
 • Hasle Fællesråd har fået ny hjemmeside!

   
 • Hasle Fællesråd bestyrelse arbejder frivilligt og ulønnet!

   
 • Du kan altid komme i kontakt med Hasle Fællesråd bestyrelse - klik her for kontakt

   
Restore Default Settings

Login Form