Tirsdag, maj 18, 2021
   
Text Size
Log på

Besøg udstilling og arrangementer om Hasle 3.-7. maj

Besøg udstilling og arrangementer om Hasle

Onsdag den 3. maj kl. 10 åbner Hasle Fællesråd udstilling i Hasle Sognehus. Under udstillingen holdes arrangementer med sigte på debat, orientering og fællesskab

Af Ole Nørgaard Madsen

Hasle Fællesråd holder i dagene 3.-7. maj udstillingen ’gentænk HASLE’ i Hasle Sognehus.

Med udstillingsbidrag fra Hasle Lokalhistoriske Arkiv, Østjysk Bolig, MTM-Kommuneplanafdelingen, Center for Byens Anvendelse, Center for Byudvikling og Mobilitet, Letbane, Borgmesterens Afdeling (medborgerskab), og Borgerservice (Digital Bydel), Aarhus-Kreativ.

Sognehuset vil under udstillingen desuden være ramme om en række arrangementer. Se oversigt med tider.

Udstilling og arrangementer skal bidrage til at gentænke Hasle som lokalområde med egen historik og eget udviklingspotentiale. Og at markere Hasle som lokalområde med egen mangfoldige karakter og identitet.

Dialog om Hasles fremtid

Torsdag aften den 4. maj kl. 17-20 inviterer Hasle Fællesråd til dialog med planlæggere om Hasles fremtid. Kombineret med samvær med spisning og musikalsk underholdning af strygeorkestret Musiksak fra Hasle Skole. Alle er velkomne, men af hensyn til bestilling af mad kræves tilmelding til arrangementet SENEST 2. maj på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Dialog er ligeledes udgangspunkt for arrangement lørdag den 6. maj kl. 14-15 om grøn kile gennem Bispehaven og Klokkerparken. Med fokus på at styrke synlighed og attraktivitet som del af den grønne kile fra Åbyhøj til Hasle Bakker.

Medborgerskab for fællesskab

’Lyden af mit Aarhus’ er et medborgerskabspolitisk initiativ. Lørdag den 6. maj kl. 13-14 præsenteres ’Lyden af Hasle’ som initiativets første projekt. Det bliver med sang og musik om Hasle tilsat lyde og videooptagelser fra Hasle.

Hasle Lokalhistoriske Arkiv samarbejder med ’Flugtende Fortællinger’ om fortællecafe med Hasle historier onsdag den 3. maj kl. 16-18. Med deltagelse af udstillingsgæster, som selv har en fortælling, eller som blot gerne vil lytte med.

I tilknytning til Aarhus Kommunes medborgerskabspolitik er skabt et ’væredygtighedsspil’, som præsenteres søndag kl. 14-15.

Orientering

Flere arrangementer byder på orienteringer og muligheder for at få besvaret spørgsmål. Onsdag den 3. maj kl. 14-17 stiller Østjysk Boligs Tryghedskontor for Bispehaven op til at forklare formål og indhold i tryghedsrenovering af boligområdet. Med mulighed for at få besvaret spørgsmål.

Tidligere medlem af Hasle Fællesråds bestyrelse Rasmus Milling stiller fredag den 5. maj kl. 13-14 op til orientering om ejerboligers mangfoldighed i Hasle og besvarer spørgsmål om ’Hvilke ejerboliger fås i Hasle – og hvor?’ - Østjysk Boligs udlejningskontor er fredag den 5. maj kl. 15-16 til rådighed for information om at få en almen bolig i Hasle og om selv at orientere sig om det almene boligudbud.

Lørdag den 6. maj kl. 15-16 orienteres om pionerprojekt for fællesskab i delebilordning med elbiler gennem samarbejde i boligområder.

Og søndag den 7. maj kl. 13 gives orientering om brug af Hasle Lokalhistoriske Arkiv med adgang til materialer til brug for slægtsforskning, historier om det gamle Hasle og forklaringer på, hvorfor noget i dagens Hasle er, som det er.

Alle udstillingsdage er der adgang til rundvisning af medlemmer af Hasle Fællesråd efter aftale og behov. Og der er iværksat forskellige tiltag med henblik på at involvere børn om unge i udstillingen som både udstillingsgæster og bidragydere til udstillingen.

Udstillingen og dens arrangementer er tænkt som informative og debatskabende med henblik på meningstilkendegivelser. Som grundlag for og bidrag til konklusioner og beslutninger, der kommer senere. (som f.eks. Kommuneplan 2017 og endelig lokalsamfundsbeskrivelse af Hasle).

 

 

 

 

 

 

 

Newsflash

 • Skøjtebanen på Klokkervej - en succeshistorie - læs mere her

   
 • Hasle Fællesråd har fået ny hjemmeside!

   
 • Hasle Fællesråd bestyrelse arbejder frivilligt og ulønnet!

   
 • Du kan altid komme i kontakt med Hasle Fællesråd bestyrelse - klik her for kontakt

   
Restore Default Settings

Login Form