Tirsdag, oktober 26, 2021
   
Text Size
Log på

Udstilling og arrangementer om Hasle

Udstilling og arrangementer om Hasle

Hasle Fællesråd inviterer til udstilling og arrangementer i Hasle Sognehus om, hvad Hasle var, er og kan blive. Vær med til at gentænke Hasles identitet og udvikling. Og brug ’telefonboks’ på Hasle Torv til at sætte dine ord på

Af Ole Nørgaard Madsen

Fra og med tirsdag den 2. maj til og med søndag den 7. maj opstiller Digitale Bydele ’telefonboks’ på Hasle Torv. Grib telefonen og indtal dit bud på Hasles identitet og udvikling i fremtiden. ’Telefonboksen’ hænger sammen med udstilling om gentænkning af Hasle i det nye Sognehus mellem Hasle Kirke og Hasle Skole.

 Udstilling i Sognehuset

Udstillingen i Sognehuset åbner onsdag den 3. maj kl. 10 og varer til søndag den 7. maj kl. 16. Der er fast åbent i udstillingen hver dag fra kl. 10 til kl. 16. Men arrangementer i tilknytning til udstillingen betyder åbningstider derudover.

Udstillingen arrangeres af Hasle Fællesråd i samarbejde med Hasle Lokalhistoriske Arkiv, Østjysk Bolig, Borgmesterens Afdeling (medborgerskabspolitik), MTM-Kommuneplanafdelingen, Aarhus Letbane, Center for Byens Anvendelse, Borgerservice (Digitale bydele), Aarhus-Kreativ og Hasle Sognehus.

Udstillingen forholder sig til Hasle i fortid, nutid og fremtid. Den belyser Hasles omdannelse fra landsby til forstad.  Den peger på Hasles mangfoldighed, - og den udvikling, som er i gang i Hasle. Og den fremlægger indhold og perspektiver i en udvikling af Hasle fra forstad til bykvarter.

Arrangementer i Sognehuset

Under udstillingen danner Hasle Sognehus rammen om en række arrangementer.

Onsdag den 3. maj kl. 16-18 arrangeres ’Fortællecafe’.

Torsdag aften den 4. maj kl. 17-20 inviteres til fællesspisning og dialog om Hasles fremtid. Tilmelding nødvendig senest 2. maj på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

En gruppe Haslebeboere fra teenagealder til pensionsalder har sammen med professionelle søgt at finde ’Lyden af Hasle’ og beskrive Hasle i sang og musik; resultatet præsenteres lørdag den 6. maj kl. 13-14 med videooptagelser, lydoptagelser og sang om Hasle.

Samme lørdag kl. 14-15 inviteres til dialog om grøn kile.

Programmet for arrangementer byder desuden på orientering om eksempelvis den tryghedsrenovering, der går i gang i Bispehaven. Det bliver introduktion til ’væredygtighed’ (v’et er ikke en trykfejl) og initiativer til fællesskab som bidrag til medborgerskab.

Udstillingsugens program kommer snarest her på siden. Og mere om udstillingen i artikel mandag den 1. maj.

Gentænk højt på Hasle Torv

’Digitale Bydele’ er udviklet af Aarhus Kommunes Borgerservice, Borgmesterens Afdeling og Alexandra Instituttet. Projektets taleboks åbner første uge af maj for at gentænke Hasle højt og sætte sit præg på debat om Hasle som lokalsamfund. ’Digitale Bydele’ udskriver de fremsatte tanker til kommende borgermøde om Hasle i Kommuneplan 2017. Og til endelig lokalsamfundsbeskrivelse af Hasle til Kommuneplan 2017.

Kom og giv din mening til kende.


Newsflash

 • Skøjtebanen på Klokkervej - en succeshistorie - læs mere her

   
 • Hasle Fællesråd har fået ny hjemmeside!

   
 • Hasle Fællesråd bestyrelse arbejder frivilligt og ulønnet!

   
 • Du kan altid komme i kontakt med Hasle Fællesråd bestyrelse - klik her for kontakt

   
Restore Default Settings

Login Form