Lørdag, maj 08, 2021
   
Text Size
Log på

Indsats på vej mod løse hunde i Hasle Bakker

Indsats på vej mod løse hunde i Hasle Bakker

Mange hunde løber frit ved Hasle Bakker. Uden for anlagt hundeskov. Til skade for dyreliv i Skjoldhøjkilen. Og til gene for andre brugere. Skiltning, kampagne og politibesøg mod problemerne

Af Ole Nørgaard Madsen

Uden for hundeskoven ved Hasle Bakker skal hunde føres i snor. Som det fremgår både af lovgivning og af skiltning i området.

Det påpeger Annette Birthin med bolig i nærheden. Hun har på to timer en søndag i februar talt 32 løse hunde ved Hasle Bakker. Uden for hundeskoven.

Problem for dyreliv og andre besøgende

”De løse hunde er et problem for dyrelivet i Skjoldhøjkilen. Der er meget vildt ved skoven og søen bag ved Gymnastikgården. Hjorte tager flugten for løse hunde ud over Jernaldervej med fare for at blive kørt ned. Svaner jages bort. Harer fortrænges og må efterlade deres unger til hundes forgodtbefindende.”

Løse hundes efterladenskaber er ifølge Annette Birthin også et problem: ” Der bliver ikke samlet op efter langt de fleste hunde. Jeg har set børnehaver ankomme til steder, hvor der forinden har været hund på besøg og forrettet efterladt nødtørft. Den slags er bestemt heller ikke rart for motionsløbere og mountainbike ryttere.”

Hunde uden snor kun i hundeskoven

Annette Birthin mener, at problemet med løse hunde uden for hundeskoven er taget til. På trods af, at hundeskoven netop er indrettet for at give hundeejere mulighed for at lade deres hunde løbe frit. Dog under ejers kontrol. Hun har selv været aktiv for at få Kommunen til at oprette hundeskoven. Netop for at få et fristed, hvor hunde kan løbe frit. Uden at skade naturens dyreliv eller genere andre.

”Forstærket skiltning har ikke virket. Det ser ud til at være nødvendigt at iværksætte en kampagne for overholdelse af lovgivning og skiltning,” lyder det fra Annette Birthing. Hun tilføjer, at politiet er begyndt at kigge forbi i området. Hunde må kun være løse i hundeskoven.

Annette Birthin udpeger artikel om hundeskoven fra Hasle Fællesråd som medvirkende årsag til flere besøg med hund ved Hasle Bakker og i Skjoldhøjkilen. En del kommer i bil, men den grønne kile fra Åbyhøj gennem Klokkerparken, Bispehaven, Ryparken og Ellevang er nem adgangsvej til fods eller på cykel til Hasle Bakker.

Artiklen ’Luft hunden i hundeskov’ fra den 15. august 2016 på Hasle Fællesråds hjemmeside og Facebookside omtaler hundeskoven, hvor hunde kan være uden snor, men under ejers kontrol. Artiklen beskriver desuden kilen fra Klokkerparken til Hasle Bakker som nem forbindelse til hundeskoven.

”Før anlægget af hundeskoven ved Hasle Bakker forklarede jeg Kommunen, at der er langt fra Hasle og Åbyhøj til hundeskoven i True. Nu har vi hundeskov også ved Hasle Bakker. Hunde er velkomne til at løbe uden snor i hundeskoven, men ikke andre steder i området” slutter Annette Birthin.

 

Link til tidligere artikel "Luft hunden i hundeskov": http://www.haslefaellesraad.dk/the-news/285-luft-hunden-i-hundeskov
 

 


Newsflash

 • Skøjtebanen på Klokkervej - en succeshistorie - læs mere her

   
 • Hasle Fællesråd har fået ny hjemmeside!

   
 • Hasle Fællesråd bestyrelse arbejder frivilligt og ulønnet!

   
 • Du kan altid komme i kontakt med Hasle Fællesråd bestyrelse - klik her for kontakt

   
Restore Default Settings

Login Form