Lørdag, maj 08, 2021
   
Text Size
Log på

Fastelavnsfest og renovering signalerer åbenhed

Fastelavnsfest og renovering signalerer åbenhed

Fastelavnsfest med det hele. I stort format. Arrangeret af Bispehavens Initiativgruppe og åben for alle. Også renoveringsprojekt bidrager til åbenhed. Mens ’ghetto’ og ’Aarhus Vest’ lukker af

Af Ole Nørgaard Madsen

Bispehaven holder fastelavnsfest åben for alle.

Med et arrangement, som imponerer alene med ophængning af ikke mindre end 12 tønder. Alderssvarende fra paptønde for vuggestuebørn til tønde med tykke brædder for voksne.

Ikke kun Fællesskabernes Hus på Bispehavevej 29 er i brug. Hele gårdrummet ved Fællesskabernes Hus indgår og udsmykkes til lejligheden.

Fastelavn med alle traditioner

Bag arrangementet står Bispehavens Initiativgruppe. Der falder bemærkning om, at Palle Bay og Mari-Ann Petersen er primus motorer, men at de har trukket på mange til at give en hånd med. De to er her og der og alle vegne på festdagen. Men andre møder frem med fastelavnsris til udsmykning, sække med hatte og andet til udklædning, køller til tøndeslagning, massevis af halvmasker til tøndeindhold osv.

Åbningstale følges op med fællessang af fastelavnssangen med krav om boller. I to omgange, hvor de mange børn anden gang giver den med overdådig stemmekraft. Der uddeles fastelavnsboller til alle. Der kåres kattekonger og kattedronninger efter klare regler for, hvad der udløser kroning. Og der gives præmier for bedste udklædninger.

For første gang i Hasle er Kommunens mobile Givisme-scene i brug. Herfra åbnes festlighederne og styres begivenhederne. Givisme indgår i Kommunens medborgerskabspolitik og den mobile scene kan lånes gratis af borgere i Aarhus Kommune. Se www.givisme.dk.

Til ganen byder fastelavnsfesten på bod med popcorn, slushice og pandekager og et transportabelt køkken fra Gellerupparken med retter bestående af oksekød, grønsager, chili og somalibrød. Palle Bay gør sig umage for at henlede artikelforfatterens opmærksomhed på KIWI’s sponsering af drikkevarer og slik til børnene.

Negativ byskiltning mod åbenhed

Fastelavnsfesten foregår i Bispehaven med et par hundrede deltagere. Med adgang for alle i Hasle. Dermed bekræfter Bispehaven den åbenhed, som også er en målsætning for det renoveringsprojekt for Bispehavens udearealer, som forventes at gå i gang i løbet af foråret.

Bispehaven skal blive en del af Hasle. Hvor ghettostempling af Bispehaven ellers har gjort Hasle til en del af ’Aarhus Vest’.

’Ghetto’ er statens bidrag til at nedgøre boligområder. Brugen af ’vest’ lægger endnu en fordømmelse over et byområde. Med de negativt ladede betegnelser ’Vestegnen’ i hovedstadsområdet og ’Aarhus Vest’ i Aarhusområdet som eksempler.

Hasle Fællesråd har i den netop afleverede lokalsamfundsbeskrivelse af Hasle til kommuneplanlægningen argumenteret for at fjerne såvel ’ghetto’ som ’Aarhus Vest’ som skiltning af advarsel mod byområder.


Newsflash

 • Skøjtebanen på Klokkervej - en succeshistorie - læs mere her

   
 • Hasle Fællesråd har fået ny hjemmeside!

   
 • Hasle Fællesråd bestyrelse arbejder frivilligt og ulønnet!

   
 • Du kan altid komme i kontakt med Hasle Fællesråd bestyrelse - klik her for kontakt

   
Restore Default Settings

Login Form