Tirsdag, maj 18, 2021
   
Text Size
Log på

Luft hunden i hundeskov

Luft hunden i hundeskov

På vestsiden af Hasle Bakker ligger hundeskov. Det har hasleborger henledt Hasle Fællesråds opmærksomhed på. Se, hvordan spadseretur ad Haslekilen fører til hundeskov som mål for tur med hunden

Af Ole Nørgaard Madsen

Et tip fra borger har gjort opmærksom på anlæg af hundeskov ved Hasle Bakker. Et indhegnet område med græs og begrænset træbevoksning, hvor hunde kan løbe uden snor, men dog under ejers kontrol.

En grøn kile fra Klokkerparken på tværs gennem Hasle forbinder hundeskoven – og Hasle Bakker i øvrigt – med i hvert fald Hasle vest og syd for Viborgvej. Beboere øst og nord for Viborgvej finder måske kortere vej til hundeskoven, men kan lade sig friste af Haslekilens stianlæg til tur med hunden. Der er ingen parkeringspladser ved hundeskoven.

Brug Haslekilen

Denne Haslekile rummer et stiforløb for fodgængere og cyklister fra Klokkervej til Hasle Bakker og hundeskov. Med videre forbindelse til Skjoldhøjkilen og dens oplevelsesmuligheder.

Fra Ryhavevej ved Klokkerparken føres kilen gennem Bispehaven med broforbindelse over Hasle Centervej til Ryparken. Derfra gennem tunnel under Ringvejen og videre gennem idrætsanlæg ved Ellekærskolen. For at nå hundeskoven følges stien gennem Hasle Bakker med Bakkekammen til venstre og Spiralen til højre. Fortsæt ligeud indtil møde med hundeskovens indgang og hegn til venstre lige op til stien. Se billede.

Spadsereturen med hunden i snor ad Haslekilen er overkommelig, og hundeskoven ligger som oplagt mål for en tur med hunden.

Forbedringer af Haslekilen

Ganske vist er Haslekilen ikke Aarhus Kommunes mest velplejede grønne anlæg. Behovet for renovering af Klokkerparken er anerkendt med udarbejdelse af forslag til visionsplan i 2013. Kilens stianlæg er ført gennem Bispehaven med stibelægning og træalle til bro over Hasle Centervej, men fra Bispehaven mod Ryhavevej mister kilen identitet. En lokal gruppe har udsmykket kilens forløb gennem Bispehaven, og kilen får måske et mere åbent forløb mellem Ryhavevej og Hasle Centervej i forbindelse med realisering af forestående helhedsplan for Bispehavens udenomsarealer.

Hasle Fællesråd har modtaget en bevilling fra Kommunens pulje af blomsterløg. Det indebærer mulighed for plantning af krokus til markering af Haslekilen gennem Ryparken på rabat mellem cykelsti og gangsti. Det forudsætter dog frivilliges hjælp til at klare beplantningen. Hvis du vil høre nærmere om at give en hånd med, er du mere end velkommen til at kontakte Miljø- og Kulturudvalgets tovholder Ole Nørgaard Madsen ( Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , tlf. 86188156).Newsflash

 • Skøjtebanen på Klokkervej - en succeshistorie - læs mere her

   
 • Hasle Fællesråd har fået ny hjemmeside!

   
 • Hasle Fællesråd bestyrelse arbejder frivilligt og ulønnet!

   
 • Du kan altid komme i kontakt med Hasle Fællesråd bestyrelse - klik her for kontakt

   
Restore Default Settings

Login Form